Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kamarád Milan přiletěl do Mladé Boleslavi

4. 7. 2011

Kamarád Milan přiletěl helicopterou do Mladé Boleslavi

   V sobotu mě zvonil telefon.  Volal Milan, Franto, přijeď hned na letiště do Boleslavi, za chvilku tam přistávám. Budeme zajišťovat Rally Bohemia. Svézt se vrtulníkem určitě není k zahození. Honem se snažím několikrát sehnat vnouče Pavlíka, byl by to pro něj zajímavý dárek k nedávnému svátku. Bohužel nedaří se, škoda.

   S Milanem jsem se delší dobu neviděl a je fajn se s ním zase setkat osobně. Letěl jsem již hodně mašinkami ale malou helicopterou ještě ne. Stroj se jmenuje Robinson  R-44 Astro a je čtyřmístný a má jen jeden list rotoru. Po nastartování se to trochu klepe ale, když se rotor roztočí a vyváží, stroj se zklidní. Ale motor je hned za zády a dává o sobě dost vědět. Oba musíme mít sluchátka s mikrofonem, jinak bychom se neslyšeli. Po ohlášení na letištní věž a následném povolení k vzletu, se stroj lehce odlepil od země.  Let je klidný a příjemný. Obletěli jsme letiště a šlo se na přistání ke stojanům pro tankování pohonných hmot. Přistání, na rozdíl od normálního letadla, které poskakuje po dráze, je naprosto klidné a skoro nepozorovatelné. Po natankování se šlo do letištní restaurace na kafčo…

   Obrázky ze vzduchu? Teprve budou, v srpnu jsem pozvaný o Milanově dovolené k němu na letiště na Moravu. Milánku, zatím dík a už se těším, Jižní Morava je krásná ze země ale určitě i ze vzduchu.

Pár obrázků z letiště M. Boleslav a odkaz na Milanovu stránku. Mám jej zde jako svého hosta.