Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fotky pro moje milované spolužáky .r 2019

Dne 13,11,2019 jsme se opět na závěr roku (jako pokaždé) setkali  na společném posezení v Praze Kobylisích, v restauraci Na Verandě. Setkáváme se tam  pokaždé a cítíme se tam už pomalu jako doma. Už si nás skoro zapamatoval i personál  podle jmen. Tady se asi sluší poděkovat Jarušce Hamáčkové, která nám to tam pravidelně zajišťuje. Moc už se nás neschází, dost kamarádů už nám odnesl čas, ale i tak nás bylo 11. Teda i s mojí ženou Maruškou, kterou jste přijali mezi sebe, jako dalšího spolužáka.Usnadňujete mě tím dopravu, takto je to jenom cesta tam a zpět (máme to 27km od domu, spojujeme to vždy s návštěvou O.C.Letňany. Chtěl bych vám za to moc poděkovat.

Posezení to bylo bezvadné, sejít se a poklábosit si  s vámi mě připadá vždy jak když se sejdu se svými sourozenci, (přesto že jsem jedináček), vždy se na vás moc těším.. Snažil jsem se tu narychlo zjistit, od kdy se vlastně scházíme. Tenkrát ještě nebyly digitální fotoaparáty a z analogového fota se to zjistit nedá. Ale elektronická stopa, tedy čas kdy jsem tyto fotky zpracovával na skeneru a ukládal to do PC mě vypisuje  16,4, 2000. To jsou ty fotografie, kdy jsme se sešli na I.P.Pavlova. To znamená, že se poctivě už takto pravidelně scházíme 19 roků !!!! No to je úžasné, příští rok to bude už DVACÍTKA!!!! A pokud budu počítat dál, zúčastnil jsem se pokaždé, scházeli jsme se někdy jen dvakrát za rok ale někdy i čtyřikrát ! Tak pokud to nějak zprůměruji, tak jsme se ( někteří) sešli dohromady 40x ! a to už je docela slušný výkon , že? Jsem pyšný, že mám takové spolužáky a v mém okolí je dost lidí, kteří mne vás  upřímně závidí.

Staňko, Tobě opět musím i za nás všechny poděkovat za veškeré úsilí, bez Tebe by toto všechno nebylo, Jsi úžasná!!!! Bylo to moc  krásné, už se těším na další setkání! ......Děcka, kurňa, držte sa  všici, buďte hodně zdrávy, tož ať sa  zase shledáme !!!

Foto najdete zase tady, stačí myší kliknout.

2019, 15.5. 2019

dopis milovaným spolužákům

Ahoj miláčkové! Přidávám sem opět pár obrázků z našeho jarního srazíku ze dne 15,5 2019, v restauraci na náměstí na Spořilově. Opět to bylo velmi milé setkání lidí, kteří se mají rádi – rádi se vidí a těší se na sebe. Mám s toho vždy moc krásný pocit, neboť jsme úžasná veselá banda, která se umí bezvadně a přirozeně bavit. Nikdo nerozkládá žádné stohy fotografií a nikdo netrápí ostatní svými prapředky předky a zadky a těmi co teprve třeba přijdou. Žádné velké naříkání na nemoce, nemocnice a jejich personál, žádné přednášky o farmakologii. Dokonce jsme nemuseli smutně vzpomínat nad další ztrátou spolužáka, neboť jsme od minula o žádného nepřišli (hurá) !

Připadlo mě to přesně tak, jako když jsme se normálně všichni sešli jako každý den ráno ve třídě a ……. Já vím, to ten zloděj čas! No ale zase jsme si mohli dát vínečko a pivko a to ve třídě nešlo. Děcka, jste světový a jsem moc rád, že mezi vás patřím! Představte si, že se někteří spolužáci ani jednou nedokáží sejít. Prostě naše třída je nejlepší, naše holky jsou nejkrásnější a naši kluci jsou frajeři!

Zde si klikněte pro obrázky, máte je u mne kdykoliv k dispozici samozřejmě i pro vlastní potřebu. (Z Rajčete. net, vám to kterýkoliv fotolab převede za pár „fufníků“ na papírovou fotku. Ještě pro pořádek: fotky v rámečku jsou ode mne a ostatní fotila naše Staňka, které bych i za nás všechny chtěl opět moc poděkovat za to že se vídáme a  že takhle nádherně fungujeme! Staňko, máme tě moc rádi!!!!!!

    Zdraví vás  franta

Ps ….omluvte menší prodlení, může za to MS v hokeji, jarní práce na zahrádce a moje přibrzděná prudkostdevilcheekywink

 

2018 květen, Spořilov

Tak jsme se zase po roce sešli na jarním srazu spolužáků spořilovské ZDŠ v roce 2018. Naposledy jsme tu byli v létě 2017.  Od té chvíle nás bohužel zase ubylo, přišli jsme hned po pár dnech o Stáňu Krauzovou, v létě o Iva Líska a nyní na srazu jsme se dozvěděli, že už mezi námi není ani Honza Švarc. Dozvěděli jsme se to díky tomu, že se zde ve stejný čas, konal sraz i další třídy z naší ZDŠ, kam například chodil i známý zpěvák Jan Nedvěd, ale i brácha našeho Honzy Švarce. Ubývá nás ubývá ! Proto bychom měli opět poděkovat naší obětavé Staňce  „Veverkové“, za to, že máme díky ní, se možnost vidět a setkat se. Bez ní bychom se asi nesešli.

Staňko, za všechny, moc děkujeme, jsi naše sluníčko !!!    Fotky jsou zde.

 

 

Další naše setkání, tentokrát 9.5 2017, se opět konalo na Spořilově. Sešlo se nás celkem 10 spolužáků a bohužel jsme zase o jednoho kolegu přišli. Už nikdy na naši schůzku nepřijde Vláďa Pokoj. Nedá se nic dělat, ale pomalu nás ubývá a proto je dobře, že se takto scházíme. To je taky jeden z důvodů, proč si nenechám ani jeden srazík ujít a proč pokaždé beru sebou fotoaparát.

Milí spolužáci, opatrujte se a udržujte se v pevném zdraví, ať se všichni zase v pořádku sejdeme.

 Zde najdete pár obrázků z tohoto srazu, rád jsem vás viděl. 

 

Tak jsme se zase sešli na zakončení roku 2016 a bylo nás tam už jen sedm.

  Jednou ročně se naše třída takto pravidelně před koncem roku schází proto, abychom se potěšili z toho, že stále ještě jsme „Jůrové“ a že stále se ještě dokážeme slézt a pokecat si. Rok od roku je to ale horší. Nejen proto, že nás přirozenou cestou ubývá, ale proto, že … no budeme se muset trošku příště polepšit, Tak hezké zimní svátky všem a hlavně to zdravíčko.

Fotky najdete zde.

 

Sraz spolužáků ZDŠ Praha Spořilov – jaro 2016.  

   Tak tu máme další setkání, tentokrát se píše rok 2016 a setkali jsme se 20. dubna na Spořilově  v restauraci Euréka. Bohužel nás opět ubylo, ale stále jsme perfektní parta a rádi se vídáme a je to pokaždé moc fajn. Fotil jsem jen mobilem, ale obrázky jasně hovoří o prima lidech a dobré zábavě a radosti ze setkání Fotky najdete opět  po kliknutí na tomto odkazu..   

----------- <o>-----------

Praha Kobylisy, restaurace Na Verandě, 12,11 2015 - velký sraz ZDŚ Spořilov.

Utíká to utíká, rok se s rokem sešel a opět jsme se setkali na našem pravidelném celotřídním srazu spolužáků. Bohužel nás pomalu ubývá, jiní zase nemají zrovna možnost se s námi sejít. Ale stále je nás dost, abychom mohli společně zavzpomínat na časy minulé, trochu si poklábosit a postěžovat si o svých problémech a strastech. Je to vždy krásné se s vámi sejít a jsem opravdu rád a hrdý na to, že jsem nikdy ani jednou nevynechal ani malý srazík, natož velký !!!

 Tentokrát jsem měl, ještě trošku jiné povinnosti v Praze. Opravoval jsem počítač naší Miládce a pak honem na druhou stranu Prahy a tam to samé naší milé Staňce a druhé PC jejímu muži. Nakonec jsme ale vše zdárně zvládli a na sraz, i když s malinkým zpožděním, jsme dorazili. A toto byl jeden z důvodů, proč jsem se do Prahy netahal se svýma fotoaparátama a fotil jen mobilem. Doufám, že jako dokument vám tyto fotky budou stačit. Nakliknutím si je můžete skouknout zde.

Spořilov, náměstí, 23,4,2015 sraz ZDŠ.

Tak jsme se opět sešli na tzv. minisrazíku spolužáků ZDŠ v restauraci Euréka na náměstí na Spořilově. Přišlo nás poměrně hodně, vzhledem k tomu že to nebyl  "hlavní sraz spolužáků". Bylo nás 14 a bylo nám společně opět moc fajn !!! 

Předkládám vám tu pár foteček, ze srazu. Snažil jsem se každého nafotit spíše jako portrét a pokud možno v tom nejpřirozenějším pohledu, tak jak se známe. Omlouvám se, fotky nejsou jako z ateliéru, ale ono je to docela problém - za horšího světla a mnoha stínů, z ruky na "dlouhé sklo " a třeba i proti oknu a ještě přes dlouhý stůl !

Doufám, že jako spíše momentky než portréty, vám tyto obrázky poslouží jako hezká vzpomínka. Mějte se sluníčkově a věřte, že si velice vážím , že taky patřím do takovéto bezvadné třídy. Jste moc fajn!!!   Fotečky jsou zde .

Poslední velký sraz spolužáků v Kobylisích Na Verandě. 2014

Velký sraz spolužáků 2014 v Kobylisích v restauraci Na Verandě se opět vydařil  a kdo tam nebyl může jen litovat. Pro něho, ale hlavně pro všechny ostatní spolužáky, kteří se poctivě zůčastňují mám zde pár fotografií z našeho prima srazíku..

Spolužáci ZDŠ  Spořilov minisrazík jaro 2014

  Jako už poněkolikáté, se schází naše partička“ skalních“ spolužáků  ZDŠ  Praha-Spořilov   na minisrazíku na Václavském náměstí v kavárně Jizera. Je to vždy krásné posezení na balkoně při skleničce a kafíčku. Bohužel nás pomalinku začíná ubývat a tak jsme zvýšili frekvenci setkání. Velké srazy jsou každý rok a minisrazíky  jsou daleko častější. Je to takové milé posezení u skleničky.

 Víme o sobě snad už skoro všechno, a přesto si stále máme co říct a hodně se u toho nasmějeme. Pravda, jsme ve stálém spojení po internetu, ale ono takové to „ z oka do oka“ nemůže nikdy nic nahradit !!!! No co může být lepšího než pár dobrých kamarádů, kteří se dobře znají a mají se rádi už od školních let.

  Tentokrát se i počasí  vydařilo, mimochodem jsem zjistil , že i jaro na Václaváku je krásné a udělal jsem tam něco obrázků a docela jsem se tam  i trochu zdržel, ale naše milá organizátorka Staňka mne  po telefonu „umravnila“  a tak  jsem  vše honem dohonil.  Nabízím vám zde pár fotek z našeho  posezení, bylo to opět moc fajn a určitě se už zase těším na další.

  Pozvánku tu vždy dopředu vyvěšuji na titulní straně ve výrazných barvách !

 

Sraz (mini)spolužáků Praha bufik Jizera 2012 a poslední - Jizera 2013

přidávám fotografie pořízené jenom mobilem na našich posledních (2x) mini setkání  na Václaváku v restauraci Jizera . Pro fotky klikněte zde a nebo  se podívejte do naší třídy na  "spolužáky.cz".

Sraz spolužáků Praha Kobylisy 2012.

Tak jsme se opět po roce sešli v Praze v Kobylisech, na srazu spolužáků ze spořilovské školy

  Všichni jsme opět trochu zestárli. jen naše pani učitelka  ve svých 93létech je opět neuvěřitelně o něco mladší a čilejší.  

  Dovolil jsem si udělat, jen tak pro zajímavost, takovou malou statistiku o našich sešlostech. Teď opravdu nemyslím na naše tělesné schránky :-)) , ale jde mě o prostá čísla.

  Pokud jsem se nezmýlil, celkový součet (ze všech setkání) těch, kteří se alespoň jednou dostavili. je 23lidí.

  Ve třídě nás bylo od 27 do 32 dětí. Ne všichni se mohou zúčastnit, někteří dlouhodobě marodí, někteří pobývají v zahraničí, některé bohužel zdravím touto cestou za nás všechny tam nahoru. Pár jedinců se zúčastnit ani nechce, i tyto zdravím touto cestou. Když to však nějak zprůměrujeme, z 29 lidí se dokážeme pravidelně pokaždé po 4 létech a nyní již pravidelně po roce, sejít v krásném počtu kolem cca 20 lidí (namátkou: r2003 - 21, r. 2012 - 17lidí). No nejsme my super hvězdy? No jasně že jsme!!! Pojďte se na nás podívat, zde jsou fotky.

 

 

Sraz spolužáků  v Praze  11,11 11 opět v Kobylisích.

    Po roce jsme se opět sešli  v Praze – Kobylisích s naší milovanou učitelkou paní Ledvinkovou.  I přes jejich neuvěřitelných 92 let jí to obdivuhodně myslí a je stále čilá. Sešlo se nás 16 spolužáků, bylo hodně legrace a bylo to moc hezké.

    Staňka vybrala naprosto magické datum složené ze samých  jedenáctek , (co všechno se člověku honí v hlavě při čísle jedenáctky???) ..a dokonce se taky asi v 11 hodin večer končilo. Tímto bych chtěl, mimo jiné, naší Staňce poděkovat za její píli a obětavost.

    Udělal jsem tam pár obrázků, ale protože se vše neustále opakuje dokola a dokonce i ve stejné restauraci, dovolil jsem si k tomu tentokrát přistoupit trochu jinak a s humorem. Doufám, že se na mne nebudete nikdo zlobit, berte to jako legraci a tak přeji príma zábavu. Fotky ze srazíku najdete zde.

 

Fotografie ze srazu 5.11 2010 v Praze 8 Kobylisích

Fotografie ze srazu 5.11 2010 v Praze 8 Kobylisích. Tentokrát se nás sešlo o něco méně. Bylo nás 13, ale paní učitelka Ledvinková opět nechyběla. A můj osobní postřeh? Všichni jsme opět o něco zestárnuli. Jenom paní učitelka opět omládla !!! Kdo nevěří ať zde prověří !!! Přátelé držte se a zase příště nashledanou.

POZOR!!!! Srazík pro rok 2010 se blíží !!! Oznámení Staňky, kopie ze Seznam.cz - "Spolužáků"

Milí spolužáci,

oznamuji vám datum naší podzimní sleziny.

Koná se dne 5.11.2010 v restauraci Na verandě v Praze 8 Kobylisy Trousilova ulice od 16 hod.. Je to areál bývalých Sokolniků, dnesAlbert. Na místo se dostanete metrem C do stanice Kobylisy a odtud východem vlevo směr Kobyliské nám.ulicí Horňáteckou. Pěšky cca 5 min. Kdo nechce pěšky, může z metra použít východ druhou stranou a jet od Katastrálního úřadu busem 162, 169, 183 jednu stanici. Tramvaje 10, 14, 17, 24, 25 do stanice Kobylisy a odtud stejným způsobem.

V místě  je parkoviště, restaurace má otevřeno do 01.00hod., pro skalní je vedle nonstop podnik. Budeme mít salonek pro sebe, kde si můžeme srazit stoly a budeme všichni pohromadě.

S případnými dotazy se obraťte na mne (od 30.9.), nabo na Jarku Hamáčkovou (Šilhánovou).

Pozvánkovou akci rozjedu 1.10.2010.

Stáňa veverka

Stanislava

10. 09. 2010

 

Sraz 13. 11. 2009 opět na Spořilově

 Oslava hodně kulatých narozenin naší třídní učitelky.

  Pro ty co s námi byli ale i pro ty, co s námi být nemohli. Dne 13. 11. 09 se opět  Na Spořilově sešla dobrá parta kamarádů a spolužáků v restauraci U Břízy. Tentokrát to bylo už po 46ti létech, ale to nebyl ten pravý důvod. Naše drahá třídní učitelka paní Ledvinková, Švejdová oslavila s námi společně své narozeniny - neuvěřitelných 90 let!!!

  Tímto ji tu z tohoto místa ještě jednou přeji  pevného zdraví a všeho nejlepšího. Další slova jsou tu naprosto zbytečná, pojďte se na to podívat, bylo to opravdu krásné setkání. Zde klikněte pro vstup k fotografiím.

 

 

 

Sraz v roce 2008, na Spořilově v Chýši

 

 Moji nejmilejší,

 

Pln dojmů z našeho srazu po 45ti létech, jsem usedl ke svému počítadlu a bez průtahů jsem vložil vybrané foto, které dokumentuje vynikající náladu a vřelost našeho setkání. Děkuji Vám touto cestou za skvělý večer, který mne bude navždy hřát jako úžasná vzpomínka. Jsem hrdý na to, že jsem s Váma chodil do jedné třídy! Stejný obdiv zde patří naší třídní učitelce, paní Ledvinkové, která je ve svých neuvěřitelných 89ti letech ve vynikající kondici. UPORZONĚNÍ ! Příští rok se sejdeme znova, NEZAPOMEŇTE! Bude to na počest 90ti let naší milé učitelky.

 

Teď něco k fotkám z nasěho srazíku. Omlouvám se, ale kvalita fotek je ovliněna velice sporadickým osvětlením v restauraci. Toto bylo zajištěno jen jedinou slabounkou žárovkou, kdesi schovanou za trámem, z důvodů navození intimní atmosféry. Ta tam opravdu byla.A  pro posezení, to bylo úžasné. Pro fotografování bohužel nikoliv. Snažil jsem se co jsem mohl a snad taky díky inovaci mého technického "parku" jsem stvořil to co vám tu právě předkládám.

 

Album je rozděleno do dvou částí. Jedna část je veřejná, tam najdete i pár portrétíků, které jsem se snažil pořídit během společné zábavy, a to tak, abych vás nikterak nerušil.

 

Druhá, kratší část je neveřejná, teda zaheslovaná a je o tom, kolik legrace si dokážeme spolu užít a jak jsme perfektní parta. A to jsou jen naše vzpomínky a zážitky a tam si přece nenecháme koukat, že jo! Jste prostě báječní, všechny vás zdravím!!!

 

Něco písmenek je i pod fotkama !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Technická poznámka. Heslo je stejné - zvířátko ukryté ve jméně Staňky za svobodna a to s malýma písmenama (stejné  do obou řádků) . Byla to i její přezdívka. Kdo zapoměl, upřesním na dotaz na mail.

-.-

 

Sraz po 40ti létech v roce 2003

Milé kamarádky a kamarádi, milí spolužáci. Zde naleznete naše společné fotografie z posledního srazíku spolužáků ze školy v Praze Spořilově. Fotky jsou volně ke stažení a v případě, že by si někdo přál originál, napište, nevidím v tom problém. Soubor fotografií je opatřen heslem, neboť to jsou fotky jenom naše a je jen na vás, co komu chcete, či nechcete ukázat. Heslo se vyplňuje v obou řádcích stejně. Je to název zvířátka, které měla Staňka (Od tud přímo) ve svém jméně za svobodna.Také to byla její přezdívka, tak vzpomínejte!

Všechny vás moc zdraví Franta.

 

 

Český ráj 30.7.2007

Tak Vás všechny znova pěkně zdravím! Doufám, že se všichni máte super a jste jako vždy v plné kondici! Tak  Vás  zvu na "kukina" , no něco jako na virtualní výlet! Pojďte na výlet, který jsme podnikly s Honzíkem Pollem a našima polovičkama do Českého ráje na Drábské světničky. Berte to třeba i jako pozvánku neb typ na výlet k nám do Českého ráje. Z Prahy to máte asi 60 km a je tu opravdu krásně, no pojďte se na to juknout : přesměrování na Dr.světničky.

Upozornění! Bohužel mám pro Vás velice smutnou zprávu! Více najdete ve Spolužácích na Seznamu.cz

 

  Jak jsem s Pollovýma zahajoval sezonu 2008 

Sezonu 2008 jsem zahájil s Pollovýma a jejich kamarádem Pepou.

  Na zahájení nového roku jsme se domluvili, že bychom se mohli zajet podívat do Kryštofova Údolí na noční osvícený Betlém. Vlastně to byl nejzazší termín, neboť následující den, jej měli pro tento rok uklízet. Helča vymyslela, než se setmí, že se cestou stavíme v bývalém vojenském prostoru, u města Stráž pod Ralskem, na starém dávno zaniklém skalním hradě, na Stohánku. Cestou jsme narazili na místo, kde zahynul generál Sochor, na jeho pomník.

  Do Kryštofova Údolí jsme opravdu dorazili až po setmění. Prohlédli si vše, co je návštěvníkovi nabídnuto jako noční podívaná: Betlém, místní orloj, vybudován z bývalé trafostanice, nádherně nazdobené a vánočně osvícené smrčky ale i horské chaloupky. V místním pohostinství jsme chutně povečeřeli. Spokojeně jsme se vrátili domů.

       Dohromady to vše dalo na prima výšlap, vlastně na jakési zahájení sezóny roku 2008. Na fotoalbum Rajče.net, jsem vám dal k nahlédnutí, pár fotek z cesty.