Jdi na obsah Jdi na menu
 


Myslíte, že nás konec světa minul?

1. 1. 2013

Myslíte, že nás konec světa minul?

  Nikdy jsem nebyl šiřitel poplašných zpráv. Také jsem ani nevěřil, že konec světa k nějakému datu je možný a tak jsem na všechny ty výzvy ani nereagoval. To ale neznamená, že by člověk o věci neměl přemýšlet.

  Oddechli jste si, že konec světa se nedostavil? Když se člověk trochu zamyslí nad tím co se děje kolem nás a kam vše spěje, no nebyl bych až tak velkým optimistou. Pravda nejsem vyznavačem víry, ale uznávám, že je nutné, aby svět měl nějaký řád a tedy se i řídil nějakým smysluplným učením proto, abychom zde, na této nevelké  ale krásné kuličce, dokázali všichni společně žít v míru a pokoře. Obávám se toho, že jsme se dostali na zcestí !

  Přišla doba, kdy  peníze jsme povýšili nad Boha i moráinost a světu se už nevládne z kostelů ale z banky, a toto vše je požehnáno i z Vatikánu. Veřejně lžou a dokonce kradou i vysocí státníci.

  A tady je vlastně postupný začátek konce tohoto světa. Na spravedlnost a demokracii si vlastně jenom hrajeme a schováváme se za ni. Morálka je obyčejné nic, kterou už dávno zavrhli i malé děti.  Poctivost a čest je označována za tupost či bláznovství. U soudu vyhrává ten, kdo umí lépe lhát a právníci se stali doktory – vystudovanými v umění podvodů a lhaní. Pravda je již pouhou prodejnou děvkou.  Kdo na to má, lehce si ji koupí a nikomu nevadí, že kupující je třeba vrahem.  Dnešní svět nadřadil lež nad moudrost, podvod nad obchod a záložny na lichvu či tunelářství a zdravotnictví na byznys s tělesnými orgány.

  Pozor na to! Konec naší civilizace není o kosmické katastrofě, či rozpůlení planety nebo třeba potopě světa.

  Je to všechno o pokoře. Konec světa je v nás lidech, v našem konání a tiše a nezadržitelně se neustále k nám plíží!!!