Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sraz Hormandlů z Nejepína u Chotěboře

25. 7. 2012

Sraz Hormandlů z Nejepína u Chotěboře.

   Ono to byla spíše taková milá sešlost po hodně moc létech. Skutečný srazík se teprve chystá, ale bylo to příjemné a moc krásné.  

   V republice je jen 26 lidí se jménem Hormandl a většinou se hojněji jméno vyskytovalo na Vysočině U Chotěboře. Chlapi vymírají a rodí se jen děvčata (i můj případ – 2 holky) a doba nenahrává vícečlenným rodinám. Tím se jméno začalo nezadržitelně vytrácet.

   Naše rodné jméno zachránila až obětavá Liduška a bratránek Jenda Hormandlovi z Nejepína, kteří to ani po třech krásných děvčatech nevzdali a přivedli do našeho rodu primového chlapáka, pokračovatele, Petra Hormandla. Zde nezbývá, než si nasypat popel na vlastní hlavu (celou popelnici popele, jsem srab), a hluboce se před nimi sklonit a poděkovat jim.

   Tak ať žijí Hormandláci dál a ať se jim daří! Jsem rád, že mezi vás taky patřím! Fotky ze setkání nafotila mojim foťákem naše Martínka Hormandlová a něco malinko i já.

   Marťas, jsi šikovná holka, bezvadně jsi to zvládla a díky tobě jsem si to mohl bezva užívat.  Na mne již zbylo jen trochu ořezů a editace.

Ještě jednou díky vám všem!

 Fotografie jsou opět na Rajčátku zde

Druhé setkání Hormandlů v Nejepíně u Chotěboře. Fotografie zde

Třetí setkání Hormandlů a návštěva hrobů. Fotografie ze setkání .