Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlov rybníka na Bradlci - 2013

17. 10. 2013

Utíká to utíká.

 

  Zase tu máme zamlžený sychravý podzim.  Žloutnoucí listí začíná šustit pod nohama a to je přesně čas na výlovy rybníků. Také zde přišel čas, tady za mojí chaloupkou, na rybník na Bradlci. Zase opět jsem dostal pozvání, abych trochu pomohl a nadělal trochu fotek s tím, že se to pak oslaví u ohýnku, sraz prý na hrázi v sobotu ráno v 8hod. Rána jsou už potemnělá a sychravá.    

  Navíc do rána mimořádně hodně lilo a opravdu spadlo hodně vody a tak se stalo, že odpuštěná voda z rybníka se docela dost opět doplnila. Tím se trochu výlov pozdržel a musela se znova voda odpouštět. Lidé se mezi tím už začali hromadit u prodejních stolků, ale nakonec se vše stihlo a začalo se prodávat. Lidí bylo hodně. Asi se to rozkřiklo, kluci udělali rozumnou cenu a zájem byl velký. Ty největší kapry, nad 5 kilo zkupovali Větnamci, ale byla tu slyšet, slovenština i polština i ruština a stála tu dost dlouhá fronta.  Ryby byly pěkné a bylo jich dost. Přesto zanedlouho nebylo co prodávat, hráz se vylidnila a začali jsme s úklidem nádob a náčiní.

  Na zakončení se dalo nějaké to pivko, na ohýnku se grilovaly steaky, trochu se poklábosilo a bylo po všem.  Nebude to tak dlouho trvat a bude tu zima. Na rybníce budou brzo bruslit děti.

Jo, utíká to utíká !

Pár obrázků z výlovu najdete zde.