Jdi na obsah Jdi na menu
 


Předčasné jaro 2009 na Bradlci.

20. 4. 2009
Předčasné jaro 2009 na Bradlci.

 Příroda si s námi různě zahrává, někdy nás děsí svou ničivou silou, ale tentokrát nás překvapila svojí náhlou a neskutečnou krásou.
  Za poslední vločkou sněhu přišlo okamžité krásné jaro, spíše skoro letní počasí. Vše se dalo do zběsilého květu. Tak se navzájem potkaly květy které se normálně nesetkají . Je neuvěřitelné, že skoro současně kvete sněženka s čemeřicí a do toho hned třešeň, broskev a mandloň. Člověku to nedá, je toho tolik hezkého okolo, že fotoaparát nesmí zahálet. Není nutno nikam vyrážet do kraje, stačí se proběhnout po zahradě a obdivovat co příroda dokáže.
  Chvilkami si připadám jak někde ve Švýcarsku, za kvetoucí třešní v dálce vidím zasněžené Krkonoše a část Jizerských hor a tady bzučí ve květech včely. No prostě super, jako někde v pohádce.
  Pár vybraných obrázků  vám tady předkládám k nakouknutí. Jsou to fotky na hodně “dlouhé sklo”,  Krkonoše jsou odtud asi 200 km, ale také třeba makra jen z 1 cm. Snažil jsem se tuto zvláštní atmosféru dostat do svých obrázků a je na vás aby jste posoudili jak se mě to povedlo.
 Potřebné popisy míst určení a názvy najdete pod fotkama. Klikněte si prosím zde.