Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návod jak postupovat ve fotoalbech !

6. 12. 2006

 

Udělejte si z "Rajčete.cz" suprovou 3D výstavní síň i s autom. projekcí a s dalšíma vymoženostma !

Tak mě došlo místo kam jsem vám vkládal své ozvučené fotopresentace. Nezbylo jiného řešení, než vkládat na Rajče.cz . Ale jóó, Rajčátko je fajn, ale je nějaké takové strohé, no jak se říká “uspokojí ale nenadchne”. Pro začátečníka je super. Ale když chci ukazovat svoje fotky, je moje představa asi taková: rád bych aby to bylo na černém pozadí a přinejmenším aby tu byla možnost automatické promítání! ale i ruční ovládání tam i zpět. O hudbu ani tolik nejde. Tu si k tomu každý zajistíte sám dle vlastního vkusu. Pustit si nějakou MP3 a nebo vložit CD do mechaniky umí každý.

Věřte, vyzkoušel jsem toho dost a nadělal spoustu pokusů, ale vás asi bude spíše zajímat výsledek. Nalezl jsem na Netu prográmek který je zdarma a je malinkatý, jeho nenáročná instalace se vám sama vehraje do Exploreru či jiného internetového prohlížeče.

Prográmek se jmenuje PicLens. V popisu jsou vypsané fotogalerie které podporuje, bohužel o Rajčátku ani zmínka. Ale proč to nevyzkoušet, že? A hle, ono to perfektně maká. Je to bezvadné, z našeho fotoalba to udělá honosnou efektní fotogalerii a dokonce v 3D.

Jak to funguje?

V levém dolním rohu otevřené fotografie na Rajčeti , po najetí kursorem, se objeví malý čtvereček (je nutné chvilku vyčkat, až se načte celý soubor fotografií). Pokud na něj kliknete, vnoříte se do velice efektní 3D fotogalerie . Ovládání intuitivní, po krátké chvilce jste jako doma. Uchop a posuň, roluj kolečkem, šipky na klávesnici vám poslouží na posouvání na další obrázek při plnoobrazovkovém režimu. Přitom stačí stisknout klavesu Esc a jste zase zpět v Rajčeti.

Zde najdete vše o programu i včetně návodu jak jej nainstalovat. Určitě to stojí za to!

Díl 1 -  o instalaci programu.

Díl 2 -  Co vše program umí.

Díl - 3 Jak ovládat program.

Další recenze na  program

A odtud si program nainstalujte, ale najdete jej na mnoha jiných místech, je zdarma !

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář