Jdi na obsah Jdi na menu
 


Něco o používané technice

16. 9. 2006

 

O používané technice.

 

Přes zimu provedu aktualizaci a celkovou úpravu stránek, spousta věcí se už zase změnilo ....

 

Jako hlavní přístroj používám Konicu Minoltu Dimage - A 200

Obrazek

 

s UV filtrem ale nejčastěji je na ni našroubován polarizační filtr od Hamy. Před tímto mojím oblíbencem jsem používal též Minoltu Z1. Bohužel se nějak nepovedla. Neustále jsem se potýObrazekkal z  neostrostí v některém z rohů fotografie. ... Neustálé softwarové dohánění mne natolik otrávilo , že “šla”! Může se tu ale objevit pár obrázků pořízené HP 618 s 2,1 Mpix. Tímto foťáčkem jsem s digitální fotografií vlasně začínal.To by zhruba bylo všechno, opomenuli nějaká ta šidítka typu Mustek mini a nebo Astrapix .

Nyní sice občas použiju Mustek D 35 ale spíše jen na videosekvence nebo webobrázky a to spíše typu dokument. Jeho největší předností je že jej schovám do dlaně! ( Tento jsem nedávno nahradil  mobilem Nokia 610 Lumia. Více o mobilu najdete zde

 

 

 

 

 

 

      Jako hlavní soft pro úpravu fotek používám Zoner Photo Studio 8,  (nyní již ver. 14 profi) ale občas si vypomůžu i dalšíma. Nejčastěji pracuji na notebooku. Bohužel doposud používaný Dell mi v letních vedrech podal pac a odkráčel do sběrného dvora. To mne donutilo zakoupit nový a tak nyní pracuji na stroji Acer a je zatím dost dobrý. To by asi tak bylo vše o mém technickém parku.

Ale ano, taky bych věděl o lepším ale znáte to, že…..

 

 

Nové :

Několikráte mě bylo připomenuto, že již delší dobu fotím  něčím jiným , než tu inzeruji. Ano , je to pravda, ale na staré náčiní jsem nezanevřel a stále je používám. Fakt je, že nejčastěji mne potkáte s FinePix S100FS. Nějak mě padnul do ruky a stal se z něj opravdový kamarád na cestách. Krom větší váhy, nemám k němu vážnějších výtek.

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Poslední fotoaparát který teď dlouhodobě používám je ultrazom roku: Fujifilm FinePix HS10. Nebyl důvod měnit značku a tak podle potřeby oba fotoaparáty střídám.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář