Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fotit mobilem? Proč ne.

9. 12. 2012

Fotit mobilem, proč ne.

Nokia – Lumia 610 - mobil jako fotoaparát.

Dlouho jsem zvažoval, zda si pořídit nějaký levný tablet, abych si taky osvojil to dotykové „ťapkání“ na display nějaké mašinky s operačním systémem. Ať chceme či ne, tudy půjde budoucnost.

Dobře vím, že každý univerzální drek, který má umět všechno, bývá tak univerzální, že vlastně neumí nic.  A přesto jsem hledal něco, co mě nahradí tablet, druhého mobila, MP3 přehrávač, rádio s RDS, nezávislou   offline GPS (s kompasem  a hlasově i pro pěší) ,  Internet 3G +WIFI,  možnost základní práce s Office dokumenty a emaily, natáčet běžné  a časově neomezené video, fotoaparát s více jak 3 MPx a automatickým zaostřováním. Dlouhou výdrž baterie a přitom aby to nebylo příliš veliké, tedy vhodné do kapsy, ale ne zase úplný mrňous.

Parametry ale i cenově z toho vyšla vítězně Nokia Lumia 610. (Jsou určitě lepší strojky, ale nevejdou se bohužel do 3 tis.) Rozepisovat se tu o tomto zařízení by bylo zbytečné, to již popsali jiní a já s nimi plně souhlasím. Recenzi si přečtěte zde a parametry naleznete zase tady.

Fakt je, že 5 MPx fotoaparát s diodovým  bleskem  mít stále v kapse, no to je docela výzva. A když mě kamarád při telefonickém rozhovoru upozornil, že se mezi námi nachází nadšenci, kteří se baví tím, že se zabývají „fotomobilovou tvorbou“ …  prostě  jsem se rozhodl obsadit  mobílek  SIM Mobil Bleskem  a začít jej používat jako pohotovostní příruční  fotopřístroj.  Koho toto moje snažení zajímá, může sledovat postupně přibývající fotografie v tomto albu na Rajčeti.cz